Οικογένεια

Νέοι μπαμπάδες…

Leave a comment
ads

baba

Η παρουσία του συντρόφου σας είναι τώρα περισσότερο πολύτιμη παρά ποτέ. Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι η εγκυμοσύνη σας θα τον γεμίσει με καμάρι και χαρά, έστω κι αν δεν καταφέρει -ίσως- να σας εκφράσει τα συναισθήματά του.

Μη διστάσετε, λοιπόν, να του το δείξετε. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρει το μήνυμα, να σας συμπαρασταθεί και να μπορέσει να βιώσει την πατρότητα είναι να τον βάλετε από την αρχή στο παιχνίδι.
Ίσως μπερδευτεί από τους νέους ρόλους, νιώσει αμηχανία και αρχίσει να αναρωτιέται για το μέλλον της σχέσης σας. Τα ανάμεικτα αυτά συναισθήματα είναι απόλυτα δικαιολογημένα.

Παρόλο που είναι κοντά σας, δεν συμβιώνει με το έμβρυο όπως εσείς, δεν αισθάνεται ναυτία, δεν βλέπει το σώμα του να αλλάζει, δεν νιώθει τα σκιρτήματα του μικρού.

Δυσκολεύεται να φανταστεί ότι το μωρό που έρχεται είναι αληθινό και να δει τον εαυτό του ως πατέρα. Ωστόσο, μπορεί να νιώσει ταυτόχρονα και μια ανησυχία: μήπως παραγκωνιστεί και αναγκαστεί από τη συμπεριφορά σας να σας βλέπει περισσότερο ως μητέρα του παιδιού παρά ως σύντροφό του, σαν μια γυναίκα η οποία θα κάνει το νεοφερμένο πλασματάκι κέντρο του ενδιαφέροντός της.
Βοηθήστε τον να αισθανθεί σύντροφος, εραστής, αγαπημένος και απαραίτητος συνεργάτης σας στο ρόλο του γονιού. Δώστε του την ευκαιρία να μοιράζεται τα όνειρα και τις αγωνίες σας.

Να φαντάζεται μαζί σας το μέλλον με το παιδί. Να νιώθει την παρουσία του μωρού χαϊδεύοντας το σώμα σας. Να σας ανακουφίζει από τα πονάκια σας με εντριβές. Να σας φροντίζει όταν νιώθετε κουρασμένη. Να σας συνοδεύει στις συναντήσεις με τη μαία και στα ψώνια για τα μωρουδιακά. Να ακούει τις ανησυχίες σας και να σας ανοίγει την καρδιά του.
Με άλλα λόγια, πείτε του με τον τρόπο σας ότι τον έχετε ανάγκη, ότι τον αγαπάτε και ότι τον θέλετε, γιατί εκτός από μητέρα δεν θα πάψετε να είστε και η σύντροφός του.

ads