Οικογένεια

Πώς θα προλάβω τις ραγάδες κατά την εγκυμοσύνη;

Leave a comment
ads

ragades

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, δυστυχώς, αν θέλετε την ταπεινή μας γνώμη, στο σώμα μας και κυρίως στην κοιλιά, εμφανίζονται λεπτές άσπρες γραμμές, οι κοινώς λεγόμενες ραγάδες.

Πολλές γυναίκες τις εμφανίζουν και μετά από δίαιτες αφού έχουν χάσει πολλά κιλά. Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά το δέρμα «σκίζεται» με άμεσο αποτέλεσμα την εμφάνιση των ραγάδων.

Η κληρονομικότητα παίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση τους σύμφωνα με τους επιστήμονες, όπως και η διατροφή, ο τύπος του δέρματος αλλά και ο βαθμός στον οποίο μεγαλώνει η μήτρα (στα δίδυμα μεγαλώνει περισσότερο).

Το δέρμα μας μπορεί ευκολότερα να παρουσιάσει τις ραγάδες αν δεν τρώμε σωστά, οπότε και «καταστρέφεται» η ποιότητα του δέρματος, αν καπνίζουμε και γενικώς κάνουμε καταχρήσεις, αλλά και αν καθόμαστε πολύ ώρα στον ήλιο.

Το κακό με τις ραγάδες είναι ότι αν και εφόσον εμφανιστούν μετά δεν εξαφανίζονται. Απλά, στην αρχική τους μορφή είναι κόκκινες ενώ με το πέρασμα του χρόνου γίνονται λευκές.

Βασικός στόχος μας είναι όσο μπορούμε να τις προλάβουμε με την βοήθεια καλλυντικών σκευασμάτων αλλά και του πολύ ύπνου!

Ναι. Καλά διαβάσατε. Με την βοήθεια του ύπνου παράγεται αυξητική ορμόνη η οποία ενισχύει την σύνθεση ελαστίνης και κολλαγόνου, δηλαδή πρωτεϊνών. Έτσι, ένα άτομο που κοιμάται καλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλό και υγιές δέρμα.

Όπως αναφέραμε όμως παραπάνω, οι ραγάδες αν εμφανιστούν δεν φεύγουν, οπότε απλά τις προλαμβάνουμε με την βοήθεια κάποιας καλής ενυδατικής κρέμας, την οποία θα προμηθευτούμε από τα φαρμακεία.

Επίσης με το καλό και πλούσιο σε πρωτεΐνες φαγητό, δηλαδή να προτιμήσουμε το ασπράδι από το αυγό, να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά και φυσικά να κόψουμε το κάπνισμα!

Και κάτι άλλο! Μην στρεσάρεστε γιατί κάνει κακό αφού παράγεται πολύ κορτιζόλη, η οποία βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών κι έτσι το δέρμα γερνάει και «σπάει» πιο γρήγορα.

Ένα μικρό tip ομορφιάς για τις ραγάδες που θα βοηθήσει στην μη εμφάνιση τους, είναι η γνωστή σε όλους μας βαζελίνη, που με την λιπαρότητα που διαθέτει βοηθά το δέρμα να γίνεται πιο ελαστικό, όταν την αλείφουμε στην κοιλιά.

ads