Blog

Σεξ με ραντεβού;

Leave a comment
ads

σεξ

Αν -πολύ απλά- δεν βρίσκετε χρόνο να κάνετε έρωτα, μια συνειδητή  απόφαση να δώσετε προτεραιότητα στην ερωτική σας ζωή θα δώσει νέα διάσταση στη σχέση σας. 

Υπάρχει φυσικά κάτι γύρω από την ιδέα του προγραμματισμένου σεξ που φαίνεται να ανησυχεί τις περισσότερες γυναίκες. Αρχίζουμε σχέσεις σε κάθε μέρος, οπουδήποτε-, επομένως είναι φυσικό ότι μετά 5 ή 8 χρόνια η ιδέα του σχεδιασμού μιας ερωτικής συνάντησης μπορεί να φαίνεται αποκαρδιωτική.

Με λίγα λόγια, όταν προγραμματίζετε εκ των προτέρων την ερωτική επαφή με το πρόσωπο που αγαπάτε, δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι το σεξ θα είναι τόσο καλό όσο τότε που σκίζατε ο ένας  τα ρούχα του άλλου πριν καν προλάβετε να βγείτε από το ασανσέρ. Μήπως όμως το προγραμματισμένο σεξ είναι ένα ζήτημα που αφορά μια αλλαγή στη συμπεριφορά παρά μια μειωμένη λίμπιντο;

 
Θα πετύχει;
Μπορεί να μην φαίνεται καθόλου ρομαντικό να αποφασίζεις πότε πρέπει να κάνεις σεξ όμως οι μέρες μας είναι τόσο φορτωμένες ώστε το αναμενόμενο -και ίσως το πιο εύκολο- είναι να ξαπλώνεις κάθε βράδυ στο κρεβάτι με ένα βιβλίο στο χέρι. Ίσως λοιπόν ο μόνος τρόπος για να έχουμε σεξουαλική ζωή είναι ο προγραμματισμός της.
 
Μήπως και το αυθόρμητο σεξ δεν περνά από το κεφάλι μας πριν μπούμε στη δράση; Βέβαια υπάρχει και το ρίσκο στο αυθόρμητο σεξ που ανεβάζει την αδρεναλίνη μας: θα βρούμε ανταπόκριση; Στο προγραμματισμένο σεξ όμως υπάρχει άλλου είδους ρίσκο: θα πετύχει; Να όμως που τις περισσότερες φορές -αν δεν συντρέχει κάποιο άλλο πρόβλημα επικοινωνίας μέσα στη σχέση μας- πετυχαίνει.
 
Έγγαμος βίος και σεξ
Καθώς οι σχέσεις εξελίσσονται και τα παιδιά εμφανίζονται στο προσκήνιο, το σεξ μπορεί να περάσει πολύ εύκολα στη λίστα των «πραγμάτων που έχετε να κάνετε», ειδικότερα αν πιστεύετε ακράδαντα ότι ο έρωτας ανάμεσα σε συντρόφους που αγαπιούνται θα πρέπει να είναι πάντα κάτι που απλώς συμβαίνει, όπως στον κινηματογράφο.
Φαίνεται πράγματι παράξενο να αποφασίζετε εσείς πότε θα σας κυριέψει
ο πόθος, αλλά πόσο συχνά λειτουργούμε αυθόρμητα κατά την πρώτη ερωτική επαφή μας με τον σύντροφό μας; Στην αρχή μιας σχέσης, το μόνο που σκέφτεστε είναι οι ερωτικές σας συναντήσεις, κι έτσι όταν έρχεται η πραγματική στιγμή για να κάνετε έρωτα έχετε ήδη βιώσει σαν φαντασίωση την όλη διαδικασία τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα κουβεντιάζετε -εκ των προτέρων- τις σεξουαλικές σας προθέσεις με τον σύντροφό σας αντί απλώς να υποθέτετε συγκρατημένα ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Πέρα από αυτό, όμως, είμαστε ρεαλίστριες και με πολλούς άλλους τρόπους. Δεν σκεφτόμαστε: «οι λογαριασμοί θα πληρωθούν όταν έρθει η ώρα» ή «θα πάω στη δουλειά όποτε αισθανθώ την ανάγκη».
 
Για ποιον λόγο λοιπόν το σεξ πρέπει να γίνεται μια τόσο δύσκολη υπόθεση; Οι άνθρωποι δύσκολα αποδέχονται ότι, συνολικά, σε μια σχέση διαρκείας το σεξ χάνει σταδιακά τη μαγεία του. Στα ζευγάρια -συμφωνούν οι ειδικοί- δεν φταίει το ότι δεν έχουν  χρόνο για να κάνουν έρωτα, αλλά το ότι δεν φροντίζουν να βρουν χρόνο. Μπορεί να περάσουν ακόμα και έξι μήνες μέχρι να πετύχουν μια αυθόρμητη στιγμή.
 
Αποφύγετε την επικίνδυνη ζώνη
Αν δεν ανοίξετε τουλάχιστον εσείς τα κανάλια, ο σύντροφός σας μπορεί να κατευθύνει το πλοίο σε επικίνδυνα νερά. Μπορεί να είστε πολύ απασχολημένοι και να ξεχνάτε ο ένας τον άλλον ή το γεγονός ότι κάποτε η σχέση σας ήταν πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. Τότε είναι που αρχίζουν να κλονίζονται οι σχέσεις και οι άνθρωποι να ψάχνουν για κάποιον άλλον που ενδεχομένως θα τους προσφέρει αυτό που τους λείπει. Οι ψυχολόγοι δηλώνουν ότι η επικίνδυνη ηλικία για τις σχέσεις είναι ανάμεσα στα 35 και τα 40, καθώς αυτή είναι η περίοδος που συνήθως οι σύντροφοι πιέζονται από το άγχος στην εργασία ή από τη φροντίδα των παιδιών και από την -πιθανά- ανομολόγητη δυσαρέσκεια που υπάρχει μεταξύ τους.
 
Καιρός για νεους πειραματισμούς
Η έλλειψη αναστολών είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αντισταθμίσει και με το παραπάνω το σεξ και την απουσία του νεανικού πάθους που το διακρίνει. Μια αποδοχή του δικού σας σώματος και του σώματος του συντρόφου σας μπορεί να κάνει το όλο γεγονός πιο διασκεδαστικό, περισσότερο και απ’ όσο όταν ήσασταν στην αρχή της σχέσης σας. Όπως έχει διαπιστωθεί, άλλωστε, το σεξ γίνεται καλύτερο μετά τα τριάντα. Έρευνες δείχνουν πως το 80% -και πλέον- των γυναικών αυτής της ηλικίας φτάνουν συχνά σε οργασμό.
 
Δώστε ραντεβού για σεξ!
Το προγραμματισμένο σεξ δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείτε να συμβιώνετε αρμονικά με τον σύντροφό σας. Μόλις καθορίσετε τον χρόνο και διατυπώσετε την πρόθεσή σας, μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Αν σαν φτάνουν 10 λεπτά έρωτα και την υπόλοιπη ώρα θέλετε συζήτηση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν σας αρέσει η κλασική μουσική, ένα καλάθι με φρούτα και μια συλλογή από σεξουαλικά βοηθήματα, και πάλι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν μάθετε να αποφεύγετε εμπόδια που εσείς η ίδια επινοείτε, π.χ. «αισθάνομαι ξεθεωμένη» ή «αύριο έχω να πάω οδοντίατρο, πω! πω!», τότε μπορείτε να συμφωνήσετε ότι το προγραμματισμένο σεξ είναι πολύ σημαντικό και ένας ευχάριστος τρόπος για να βρίσκεστε με τον σύντροφό σας.
 
Αν βλέπετε ένα ζευγάρι σαν μια κρεμάστρα από την οποία κρέμονται ένα σωρό άλλες ευθύνες, αυτή η κρεμάστρα πρέπει να είναι γερή και σταθερή. Το δε σεξ πρέπει να κρέμεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας και όχι στο τέλος.
ads