Ομορφιά

Πως να βάλετε τέλεια το eyeliner

Leave a comment
ads

ματι_eyeliner

Μπορεί το καλοκαίρι να το αποχωριστήκατε, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τη χρήση του, όμως τώρα που το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, ήρθε η ώρα να βγάλτε το αγαπημένο σας eyeliner από το νεσεσέρ!

Μην ακούω αχ και βαχ…! Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, αλλά ακολουθώντας τις πέντε συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω, μπορείτε κι εσείς να βάλετε τέλεια το eyeliner, όπως και οι καλύτεροι επαγγελματίες, πετυχαίνοντας ένα άψογα αισθητικά αποτέλεσμα!

1. Καθαρίστε το πρόσωπό σας, ώστε να μην υπάρχει ίχνος μέικαπ. Απλώστε λίγη αδιάβροχη πούδρα γύρω από τα βλέφαρα. Τοποθετήστε το μεσαίο σας δάκτυλο στην εξωτερική γωνία του ματιού και απαλά σηκώστε το δέρμα σας προς τα πάνω και προς τα έξω.

2. Τοποθετήστε το eyeliner στην εξωτερική γωνία των βλεφάρων και τραβήξτε κατά μήκος των βλεφάρων μικρές σύντομες συνεχιζόμενες γραμμές. Σταματήστε λίγο πριν φτάσετε στην εσωτερική γωνία του ματιού. Εάν υπάρχουν κενά, επαναλάβετε την ίδια κίνηση για να τα γεμίσετε.

3. Χρησιμοποιώντας τον αριστερό παράμεσο, πιέστε απαλά το δέρμα κάτω από το κέντρο του χαμηλότερου σημείου της γραμμής των βλεφάρων. Βάλτε τη μύτη του eyeliner στο πάνω μέρος των βλεφαρίδων, στην εξωτερική γωνία, και τραβήξτε μια γραμμή προς τα μέσα –ακριβώς πάνω στη γραμμή των βλεφάρων- μέχρι τον δακρυϊκό πόρο. Εάν χρειαστεί επαναλάβετε.

4. Οι έντονες γραμμές μπορεί να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα, γι’ αυτό, απαλύνετε τις άκρες, με ένα μικρό σφουγγαράκι. Ολοκληρώστε, βάζοντας μπόλικη μάσκαρα.

ads