Υγεία

Μάσκες για την ακμή

Leave a comment
ads

ακμή

Οι δερματολόγοι και τα ινστιτούτα αισθητικής σας έχουν κουράσει με πολυέξοδες θεραπείες που δεν αποδίδουν; Ηρεμήστε, χαλαρώστε στην άνεση του σπιτιού σας και δοκιμάστε φυσικές μάσκες και μην επιβαρύνετε το δέρμα σας με άλλα χημικά

Σημειώστε ότι δεν είναι όλες οι αιτίες ακμής οι ίδιες γι΄αυτό δοκιμάστε μέχρι να βρείτε την κατάλληλη για σας μάσκα.

1. Αναμείξτε λίγη μαγειρική σόδα με νερό μέχρι να γίνει πάστα και απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο. Χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο και ξεπλύνετε την με λίγο κρύο νερό. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και ήρεμο. Εάν αυτό δουλέψει για σας  δοκιμάστε το αρκετές φορές τη βδομάδα μέχρι η ακμή σας να υποχωρήσει.

2. Αυτή η μάσκα περιέχει μόνο ασπράδια αυγού. Απομακρύνεται τους κρόκους από τα αυγά και αφήστε μόνο τα ασπράδια. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν αφρός και απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο με τα δάκτυλα σας. Αφήστε για περίπου 20 λεπτά και αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Αποτέλεσμα; Σφριγηλό δέρμα, καθαρισμός των σπυριών. Αυτή η μάσκα έχει συνήθως εξαιρετικά αποτελέσματα.

Προφύλαξη: Εάν είστε αλλεργικοί στα αυγά μην τη δοκιμάσετε!

3. Οι κρόκοι περιέχουν βιταμίνη Α που βοηθά πολύ στα σημάδια. Για να δοκιμάσετε αυτή τη μάσκα χτυπήστε ένα κρόκο αυγού και αφήστε το στο δέρμα σας για είκοσι λεπτά. Ξεπλύνετε.

 
4. Τόνερ ακμής με βασιλικό

Συστατικά:
2-3 κουταλιές ξηρού βασιλικο
1 ποτήρι ζεστού νερού
Αφήστε τα φύλλα βασιλικου μέσα στο νερό για δέκα με είκοσι λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και απλώστε στο δέρμα με λίγο βαμβάκι.

5. Μάσκα με : Αναμείξτε λίγη βρώμη με νερό και απλώστε την σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει, περίπου δεκαπέντε λεπτά. Αυτή η μάσκα είναι πολύ ασφαλής και ήπια.

Οι πιο πάνω μάσκες θα σας βοηθήσουν είτε πάσχετε από συνήθη ακμή είτε από ακμή rosacea. Ελπίζουμε να σας κάνουν να φαίνεστε και να νιώθετε υπέροχα.

ads