Σπίτι

Λευκή και φιλόξενη

Leave a comment
ads

Σπίτι

 

Οι διακοσμητικές προτάσεις µιας κατοικίας στη Ν. Ερυθραία αποδίδουν απόλυτα την έννοια της ανάλαφρης ατμόσφαιρας, µέσα από χρώµατα, υλικά και προσωπικές επιλογές.

Χτίστηκε πριν από τρία χρόνια και ανακαινίστηκε πρόσφατα από τους νέους ιδιοκτήτες, σύµφωνα µε τις αισθητικές και λειτουργικές τους απαιτήσεις. ∆εσπόζει επιβλητικά µε τα καλόγουστα δοµικά στοιχεία του και τα πλούσια φυτά, που τονίζουν µε τη σειρά τους το ύφος της περιοχής.

Μιας περιοχής που χαρακτηρίζεται από το πράσινο και τα καλοφροντισµένα σπίτια. Η κεντρική είσοδος, στρωµένη µε λευκό µάρµαρο, µας οδηγεί στο υπερυψωµένο ισόγειο της κοινόχρηστης περιοχής. Από τον προθάλαµο κάνει έντονη την παρουσία του το ξύλινο πάτωµα, που καλύπτει και τον υπόλοιπο χώρο.

Το λευκό χρώµα στους τοίχους, οι όγκοι και τα τόξα στο ευρύχωρο καθιστικό δηµιουργούν όµορφες εικόνες, πλαισιωµένες από αξιόλογα κοµµάτια. Λιγοστά έπιπλα, ποιοτικά και αναπαυτικά, µε την υπογραφή του καταστήµατος Interni, συνθέτουν ένα εσωτερικό σύγχρονο και ευαίσθητο. Η καθηµερινή ζώνη, φωτεινή και εντυπωσιακή, δίνει την αίσθηση ότι σε όλα τα σηµεία της κατοικοεδρεύουν το µέτρο και η ισορροπία.

Το βελούδινο ανάκλιντρο, µε τα πολυάριθµα µαξιλάρια σε γήινες αποχρώσεις µε µαύρες πινελιές, διαδέχεται ο λευκός καναπές σε σχήµα «Γ». ∆ύο χαµηλά τραπέζια και µία πολυθρόνα συνδυάζονται ιδανικά µε τις γραµµές του καθιστικού. Ένα δερµάτινο ταµπουρέ και δύο πορσελάνινα σκαµπό από την Κίνα ολοκληρώνουν την περιοχή του τζακιού.

Όλα εδώ έχουν επιλεγεί µε γνώµονα την εύκολη χρήση. Το καθηµερινό σκηνικό κρατά γωνιές µε ατµοσφαιρικό ενδιαφέρον, άλλοτε µε τη µορφή κεριών και φωτιστικών και άλλοτε µε πανέµορφες ορχιδέες σε περίοπτες θέσεις. Οι χρηστικές κατασκευές, όπως ράφια και ντουλάπια, ξέρουν καλά τη συνταγή των αναλογιών.

Ταιριάζουν αρµονικά µεταξύ τους και φιλοξενούν αγαπηµένα αντικείµενα των ιδιοκτητών. Τα λιγοστά διακοσµητικά και προσωπικά κοµµάτια δένουν µεταξύ τους και δηµιουργούν ένα κλίµα άνετο και φιλικό. Οι απλίκες, τα χωνευτά σποτ και τα επιδαπέδια φωτιστικά αναδεικνύουν τα σηµεία της επίπλωσης και τους πίνακες µε την υπογραφή του Αντώνη Κυριακούλη και της Πουκ. Οι γωνιές του αποπνέουν οικειότητα και σηµατοδοτούν την εκκίνηση ενός καλοσχεδιασµένου εσωτερικού. Το µεγάλο τραπέζι και οι καρέκλες µε τη δερµάτινη επένδυση είναι έπιπλα αναντικατάστατα, καθώς προέρχονται από την οικογένεια των ιδιοκτητών.

Αναπαυτικά και ευρύχωρα, διευκολύνουν τις πολυάριθµες συναντήσεις µε φίλους. Τα ριγέ, σε άσπρο-µαύρο, ρόµαν έχουν σταθεί καταλυτικά στις πολυάριθµες τζαµαρίες. Η διχρωµία τους, ενισχυµένη από την ποιότητα των υφασµάτων τους, αποπνέει τη ζεστασιά που προσφέρει το φυσικό φως. Χάρη στη βοήθειά τους, όλα δείχνουν ανάλαφρα. Το άψογο φινίρισµα αποθεώνεται στις έξυπνες ιδέες και στον εξοπλισµό της κουζίνας, που ολοκληρώνει την ξενάγηση στο ισόγειο. Τα χρώµατα και τα υλικά είναι σύµφωνα µε τις τάσεις της διακόσµησης και, χωρίς υπερβολές, καταλήγουν γνήσια και γοητευτικά.

Οι επιφάνειές της ξαφνιάζουν το βλέµµα και γλυκαίνουν το χώρο. Η καθαρότητα των γραµµών συνεχίζει και στον όροφο της προσωπικής ζώνης, που αποτελείται από φωτεινά και χαρούµενα δωµάτια. Ο χώρος της κύριας κρεβατοκάµαρας, όπου η χρωµατική ηρεµία είναι αξιοζήλευτη, έχει εξοπλιστεί µε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα.

Με την απαλή υφή των υλικών και τους ήρεµους συνδυασµούς, προσφέρεται για στιγµές χαλάρωσης και θαλπωρής. Τα παιδικά δωµάτια, µε τις µοκέτες και τα έντονα χρώµατα, ακολουθούν τις προδιαγραφές της άνεσης. ∆ίνουν µια χαρούµενη νότα µε αυθόρµητο τρόπο, δηµιουργικό και εµπλουτισµένο µε φαντασία. Τα γλυπτικά µπάνια, τέλος, µοιράζουν τα στοιχεία τους µεταξύ των ξεκάθαρων υλικών.

Κρύσταλλο και καθρέφτης ισορροπούν απόλυτα µε τη διακόσµηση του ορόφου. Σ’ αυτό το σπίτι, η συνταγή των συνδυασµών προκύπτει µέσα από το γούστο των ανθρώπων που κατοικούν εδώ. Η αδυναµία τους στα ανέµελα σχήµατα δηµιούργησαν ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Επιμέλεια φωτογράφησης- κείμενο: Σάββας Κουμέλης
Φωτ.: Ιωάννα Νικολαρεϊζή

ads