Ψυχολογία

Κυνηγώντας το άλλο μου μισό

Leave a comment
ads

 

index1_r4_c1Το άλλο μας μισό είναι τελικά πραγματικότητα ή μύθος;

Οι περισσότερες γυναίκες (σίγουρα και εγώ) έχουμε φτιάξει με το μυαλό μας το πρότυπο του άντρα που θέλουμε να μοιράσουμε την ζωή μας, τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας. Η καθεμία έχει φανταστεί με τον δικό της τρόπο τον πρίγκιπα που θα την συναρπάσει και θα την οδηγήσει σε πελάγη ευτυχίας. Με λίγα λόγια τον ΤΕΛΕΙΟ ΑΝΤΡΑ! Υπάρχει όμως ο τέλειος άντρας ή βρίσκεται μόνο στην φαντασία μας; Και αν υπάρχει πού είναι και τι πρέπει να κάνεις για να τον κρατήσεις; Αυτά τα ερωτήματα με απασχολούσαν και με απασχολούν ακόμα χωρίς να μπορώ να δώσω απαντήσεις. Μερικές το βρήκαν και είναι ευτυχισμένες στήνοντας ένα όμορφο σπιτικό. Άλλες ακόμα το ψάχνουν και το ψάχνουν και το ψάχνουν…

Κι αν έχω περάσει τα 30 και δεν έχω βρει ακόμα αυτό που ψάχνω τι κάνω; Μήπως φταίω εγώ; Μήπως πρέπει να κατεβάσω τον πήχη και να συμβιβαστώ με κάποιον που ίσως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είμαστε μαζί; Σίγουρα όχι.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες όταν απογοητευόμαστε από μια σχέση είναι να τα βάζουμε με τον εαυτό μας. Αυτό όμως δεν μας ωφελεί και δεν μας πάει μπροστά. Στην τελική αν κάποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη δική μας πραγματικότητα τότε αυτός ο άντρας δεν είναι για εμάς και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Πάνω από όλα ο άλλος πρέπει να μας δεχτεί για αυτό που είμαστε και όχι για αυτό που θα ήθελε εκείνος.

Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Να σκεφτόμαστε ότι κάπου εκεί έξω θα υπάρχει κάποιος που είναι φτιαγμένος για εμάς, χωρίς να είναι απαραίτητα ο τέλειος άντρας. Για να τα κάνουμε όμως όλα αυτά πρέπει πρώτα να τα «βρούμε» με τον εαυτό μας. Να ψάξουμε μέσα σας και να σκεφτούμε τι πραγματικά περιμένουμε από έναν άντρα και τι θα μας κάνει ευτυχισμένες. Και όταν έρθει εκείνη η ώρα σίγουρα θα το καταλάβουμε. Βλέπετε το γυναικείο ένστικτο ποτέ δεν μας απατά.

Φυσικά μην περιμένετε να σας χτυπήσει την πόρτα και να σας πάρει με το άσπρο του άλογο! Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας! Η γυναίκα πλέον δεν ντρέπεται να κάνει το πρώτο βήμα. Αν όμως δεν είστε αρκετά θαρραλέα για να του πιάσετε πρώτη την κουβέντα τότε σίγουρα θα έχετε μια πιο ΄΄καπάτσα΄΄ φίλη για να σας βοηθήσει.

Από κει και πέρα το παιχνίδι είναι δικό σας.

ads